Bij Ultratecno zijn we pioniers in de ontwikkeling van ultrasoon reinigings machines die worden gebruikt voor reinigen en ontvetten van allerlei industriële componenten.

In de vorige post hadden we het over cavitatie, het fysieke fenomeen dat ultrasoon reiniging zo krachtig maakt. Waar we het nu over gaan hebben, is hoe een ultrasoon reiniger werkt voor industriële toepassingen.

Ultrasoon reinigen

Er zijn vijf belangrijke factoren voor een efficiënte reiniging: laagfrequente, beweging, reinigingsmiddelen, verwarming en gesynchroniseerde ultrasoongeneratoren.

De machinetank is gevuld met water en een oplossing van reinigingsmiddel, in de aanbevolen concentratie. Afhankelijk van het te reinigen materiaal en het soort vuil dat moet worden verwijderd, zijn er diversen middelen beschikbaar.

De objecten kunnen eenvoudig op het laad platform worden geplaatst om de relevante reiniging uit te voeren. Dit platform kan ladingen van maximaal 12.000 kg ondersteunen, afhankelijk van het model ultrasoon machine.

De trillingen van de ultrasoon golven in het water veroorzaken cavitatie: miljoenen kleine belletjes zetten uit, imploderen en geven energie af. Tijdens implosie wordt veel energie opgewekt.

Het resultaat is echt bewezen nuttig voor het industriële reinigingsproces en het onderhoud van motoren, mallen, enz.: Homogene en niet-schurende microborstels zullen het oppervlakte reinigen.

Hoe lager de frequentie, hoe groter de bubbels voordat ze imploderen (omdat ze meer tijd hebben om te groeien) en hoe groter de hoeveelheid energie die vrijkomt. Daarom is de lage frequentie van 28 Khz de krachtigste en behaalt de beste resultaten in moeilijke toepassingen voor in de industrie.

De ultrasoon reinigers zijn volledig geïsoleerd, wat een optimale temperatuur garandeert, daarnaast zijn ze ook voor zien van een HMI scherm (Nederlands talig) voor eenvoudig gebruik, via het HMI kunnen diversen geautomatiseerde procesen worden gestart. Ook durfen we te  garanderen dat de gezondheid en de veiligheid van werknemers geen risico zal lopen.

De gereinigde opjecten kunnen in het bad in beweging blijven doormiddeln van het laad platform wat geautomatiseerd telkens een stukje omhoog en omlaag kan. Zo worden opjecten beter gespoeld en zal het reinigings proces nog sneller gaan.

Het exclusieve Laminar Flow System (LFS) brengt de drijvende olie op het water naar de  hulptank word gespoeld, dit is een gepatenteerd systeem dat snelle verwijdering mogelijk maakt en voorkomt dat de schone stukken in contact komen met de verwijderde olie.

Rechtstreeks toepasbaar op uw bedrijf.

Bij Ultratecno bieden we een breed scala machines en reinigingssystemen aan: ultrasoon tanks, spoeling, bescherming en droogtanks. Ons technisch team biedt de mogelijkheid om een aangepast meertrapsreinigingssysteem (multi stage) te ontwerpen om een perfecte reiniging voor allerlei toepassingen mogelijk te maken.

Onze machines kunnen in diversen sectoren een goede reiniging garanderen en dat maakt het bedrijf  tot een referentiepunt.

Dit alles met de garantie van uitstekende kwaliteit, een efficiënter proces en een goede basis die ecologisch en veilig is voor het milieu en de operators die het uitvoeren.

Voor meer informatie, aarzel niet om te schrijven naar ons: info@ultratecno.es of volg ons op sociale netwerken.