Als u goed op de hoogte bent zijn ultrasoon geluidsgolven, geluidsgolven met een frequenties tussen de 20 Khz en 100Khz. Dit zijn geluiden die niet worden waargenomen met het menselijk oor. De ultrasoon reinigingstechnologie is gebaseerd op de werking van de cavitatie, de cavitatie kan op elke vloeistof worden geïnduceerd. In het geval van industriële ultrasoon reiniging wordt kraanwater met een zeepoplossing gebruikt.

De geluidsgolven zorgen ervoor dat miljoenen kleine bubbels in het water zich uitzetten en samentrekken totdat ze imploderen tegen het oppevlakte van u product. De implosie van deze bubbels, bekend als cavitatie, vindt zich duizenden keren per seconde plaats.

 

Alles over ultrasoon cavitatie

Bij Ultratecno zijn wij gespecialiseerd in de productie van een groot aantal industriële ultrasoon reinigings machines. Ons bedrijf is altijd toegewijd aan innovatie en zijn ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van aangepaste machines die voldoen aan de wensen en eisen van de klant. Daarnaast houden we ook rekening met energie-efficiëntie.

Fasen A-B: De druk neemt af. Er worden een groot aantal gasbellen aangemaakt in de vloeistof en 

deze groeien.

Fasen C-D: De druk neemt toe. De bubbels worden samengeperst, waardoor de temperatuur van het gas binnenin wordt verhoogd, totdat ze imploderen.

Tijdens implosie worden temperaturen van 5.000ºK/268ºC op microscopisch niveau bereikt, Daarnaast kan de druk van de imploderende bubbel oplopen tot 3040 bar. Hierbij komt erg veel energie vrij!

Het resultaat is een microborstel- of straalproces, wat erg handig is voor industriële reiniging.

Aldus hebben industriële ultrasoon reinigers voor de industrie de volgende toepassingen:

  • De kunststof industrie maakt gebruik van ultrasoon technologie om kunststof spuitgietmatrijzen, thermovormmatrijzen en extrusievormen te reinigen om verbrand plastic, vet en scheidingsmiddel te verwijderen.
  • Strippen, aangezien onze ultrasoon machines erin slagen om verf, roest en ander vuil te verwijderen om stukken voor te bereiden op lakken.
  • De voedingsindustrie maakt gebruik van ultrasoon technologie om organisch en anorganisch afval te verwijderen.
  • De houtzagerijen gebruiken ultrasoon technologie om roest, spaanders en gebrande hars van machines te reinigen.

  • De industrie voor metaalbewerking, maakt boorgereedschap, gietvormen en persen schoon en verwijdert bewerkingsoliën, metaalschaafsel, stof, roest, enz.
  • De grafische industrie maakt gebruik van ultrasone technologie om inktresten van drukrollen te verwijderen.
  • Warmtewisselaars en filters in alle sectoren kunnen worden gereinigd van allerlei soorten vervuilende deeltjes.
  • Onderhoud van scheepvaart en spoorwegen, de luchtvaart, de elektriciteitsopwekkende centrales, motorreconstructies (auto’s en vrachtwagens) enz., Alle schone motoren en allerlei mechanische componenten om roet, vet, roest, stof, verf, olie, verbranding te verwijderen enz.

Aluminiumfolie test om te controleren op correcte cavitatie: effectief en homogeen.