Ultrasoonbad

UltraTecno manufactureerd meer dan twintig verschillende modellen wat betreft ultrasone reinigingssystemen. Al deze modellen verstrekken high-frequency ultrasone geluidsgolven die door de vloeistof vloeien, waarbij de te reinigen onderdelen ongergedompeld zijn, waardoor elk soort vuil wordt verwijderd. Elk onderdeel, gebaseerd op de grootte, hoeveelheid en het soort vuil, kan een aparte behandeling vereisen dat voldoet aan de verwachtingen van de klant. Onze ultrasone reinigingsmachines hebben een specifieke tijd nodig om het proces accuraat uit te voeren en de te reinigen onderdelen zo correct mogelijk te reinigen. Toezicht van een uitvoerder is alleen nodig om het programma te selecteren.

In het bijzonder werkt ultrasoon wassen met het creëren van het cavitatie-effect, waardoor het vuil vrijkomt. De vibratie van water en detergent, die in de tank zit, creëert miljoenen luchtbellen. Hun volgende implosie genereert grote hoeveelheden energie en warmte die botsen tegen het vet, het vuil en het stof dat aan het oppervlak wordt gehecht en elimineert ze zonder de onderdelen te beschadigen.

Het kan gezien worden als een micro-borstel met een hoge intensiteit dat ieder minuscule verborgen hoek bereikt en reinigt. Gezien de bubbels kleiner zijn dan 1 μm kunnen ze zelfs de kleinste gaten binnendringen. Daarom is het ultrasoon reinigingsbad het beste systeem voor componenten met een hoge complexiteit, voor elk type materiaal: smelten, staal, aluminium, koper, brons titanium en bepaalde kunstoffen.


Ultrasoon bad

Iedere component heeft een ander schoonmaakprogramma nodig, op basis van de grootte, de hoeveelheid vuil en de samenstelling daarvan. Desalniettemin, bepaalde parameters (temperatuur, frequentie en chemische additieven) zijn belangrijk bij het selecteren van een programma:

Om te beginnen, de tempratuur is een essentiële factor wat betreft een ultrasoon reinigingsbad, aangezien in een vloeibaar medium de temperatuur stijgt tot 80 a 90 graden Celcius, waardoor de bubbelvorming (het cavitatieproces) zal resulteren in meer significante resultaten. De trillingsfrequentie definieert de grootte van de bellen die tijdens het cavitatieproces worden gegenereerd. Het merendeel van het vastgelegde vuil vereist lage frequenties, wat een krachtigere vorm van reinigen is. Hoge frequenties worden gebruikt om zeer delicate componenten te reinigen, vooral sieraden of optische onderdelen, wat een minder krachtige vorm van reinigen is.

Ten slotte heeft elke component specifieke chemische additieven op basis van de samenstelling en de hoevelheid vuil, evenals de te gebruiken tempratuur of de benodigde tijd. Dit komt doordat ultrasound het reinigingseffect van de reinigingsproducten versterkt, wat aan de andere kant het gebruik ervan vermindert.

Mocht u meer informatie willen over de beschikbare parameters, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze technische staff bieden u advies aan op maat.

AUTOMOTIVE SERIES
  • Belangrijke klanten
  • gelijkrichters Motors
  • reparatie Workshops
  • Verkopers van gebruikte onderdelen
    branding
  • Naval Onderhoud
Formulier Express