ONTSCHUIMEN
Geen chemische additieven, temperatuurverlaging of mechanische apparaten zijn benodigd., speciaal ontworpen voor bier, melk en koolzuurhoudende dranken.
Industriële processen beheren schuim op traditionele wijze door middel van mechanische apparatuur, door het verlagen van de tanktempratuur of door het toevoegen van chemische additieven. Echter, deze procedures hebben de volgende beperkingen:
- Verminderde prestaties.
- Kwaliteitsproblemen.
- Productverliezen door afval.
- Microbiële besmetting.
- Productievertraging en stops.
- Obstructie van kanalen en kleppen.
- Overstroming van luchtfilters.
- Storingen in de besturingsapperatuur
High power ultrasone reinigingssystemen hebben echter bewezen uitermate effectief te zijn, met behulp van high power ultrasound om het schuim te verspreiden. Het creeeren van een ultrasone statische golf in de lucht heeft nodes en anti-nodes als gevolg. De knooppunten trekken materie en dus schuikbellen aan die implanteren als gevolg van gegenereerde compressiekrachten.