Wijnvat reiniging

Wijnvat reinigen

Nieuw leven in je barrel room blazen

De barrel room van een kelder devalueert ieder jaar als gevolg van de accumulatie van tartaren, die de levensduur van de vaten verminderen. Ter toevoeging, duizenden vatten en grote hoeveelheden rode wijn raken geïnfecteerd ieder jaar, een eencellige schimmel resistant tegen ethanol. Ondanks dat het in kleine hoeveelheden veel karakter geeft aan een aantal wijnen, het kan ook resulteren in aanzienlijke verliezen, wanneer de concentratie toeneemt.

De high power ultrasound (HPU) is een innovatieve alternatief dat u helpt met het regeneren en het desinfecteren van uw barrel room zonder het te beschadigen en door de integriteit te respecteren. Onze ultrasone vatreinigingsmachine is het perfecte systeem voor het reinigen van eiken vaten. De effectiviteit is bewezen door wetenschappelijkse studies uitgevoerd in Australië, Nieuw-Zeeland, en Californië tussen 2008 en 2010, wat heeft geresulteert in belangrijke internationale erkenning. Voor de wijnvatreiniging met de ultrasound technologie zijn er geen additieven of chemische stoffen nodig. Er zal alleen van water gebruik worden gemaakt. Hierdoor zal de zuiverheid van uw wijnen intact worden gehouden. Geen additieven of chemische sotffen, alleen water en een laag energieverbruik.

Onze wijnvatreinigingsapparatuur maakt gebruik van high-power ultrasound technologiën, deze technologiën verstrekken drie belangrijke voordelen in vergelijking met conventionele technologiën.

.

VERMINDERING VAN LEVENSVATBARE CELLEN VAN BRETTANOMYCES
Zelfs 2-4 mm onder het oppervlak van één tot drie jaar oude eiken balken. We gebruiken hier onze Brackish Water Departure Draft (BWDD) van tot 60 graden in plaats van HPHW (100 psi tot
60 graden).

wijnvat reinigen

2.ELIMINATIE VAN TARTRATEN

ELIMINATIE VAN TARTRATEN

3.BEHOUD VAN GEROOSTERDE EIKEN AROMAS

Zeven van de tien aromatische verbindingen zitten in de geroosterde laag, geërodeerd of vernietigd door heetwaterdruk, door middel van schrapen of zandstralen reinigingsmethodes. Niettemin, high-power ultrasoun technology behoudt het geroosterde gedeelte van het vat, zodat de wijn in de vaten die behandeld worden met de HPU-technologie een betere organoleptische eigenschappen verkrijgen dan andere wijnen in vaten die met conventionele systemen zijn behandeld.

HOE REINIGEN WE WIJNVATEN?

Voor UltraTecno is klanttevredenheid een van onze belangrijkste doelen. Sterker nog, een van de favoriete motto´s van de stichters van UltraTecno, dhr. Lopez Verdeguer, is dat het beter is om geld te verliezen dan het vertrouwen van onze klanten. Daarom hebben wij een erg eenvoudig, snelle en effectieve en bevredigende wijnvatreiningsproces ontwikkeld, dat in staat is om klanten resultaten aan te bieden die hoger zijn dan de verwachtingen.

Voor het reinigen van wijnvaten zal ons team u bezoeken en aan de slag gaan met drie eenvoudige stappen:

Het vat wordt gevuld met voorverwarmd water om het cavitatie-proces te stimuleren.

De sonotrode wordt aangebracht in het vat, vibrerend. De lengte van het proces hangt af van de leeftijd, grootte en wijngehalte van het vat. Het varieert van 5 tot 13 min.

Het vat wordt geleegd en gereinigd door een hogedrukspuit om alle resten van tartraat en dode cellen van Brettanomyces te elimineren.

AWARD VOOR HET BESTE ONDERZOEK:  De Australische onderzoeksproffesionals en ontdekkers van de technologie, indienst van UltraTecno, zijn bekroond met het beste onderzoek van het jaar 2011, met betrekking tot de wijnwereld, en voor hun werk met de ultrasone vatreinigers.

IN AGROSFERA – TV:  Onze technologie wist een ook een rol in het TV-programma ‘Agrosfera’ in de wacht te slepen.

reinigen van wijnvaten

TVE

Onze technologie op tv

Formulier Express